Fietsenverkoop

Fietsenverkoop

Gistermiddag besloot ik een broodje te gaan eten op het terras. Ik kan het iedereen aanraden, ga maar eens alleen op het terras zitten en kijk om je heen. Gisteren zat er bijvoorbeeld een man die erg hard praatte met zijn tafelgenoot. Op dat soort momententen vraag ik me vaak af, of het echt noodzakelijk is dat de hele stad kan meegenieten van het gesprek.

Deze meneer sprak weliswaar met zijn tafelgenoot maar liet niet echt merken dat hij daadwerkelijk geïnteresseerd was in de antwoorden van  zijn gesprekspartner. Nadat deze man zijn lunch had genuttigd, wilde hij vertrekken op zijn vouwfiets.

Onderweg naar de uitgang van het terras voelde de praatgrage terrasbezoeker zich genoodzaakt twee nietsvermoedende dames te trakteren. Niet op een drankje, maar op een lange monoloog over de blijkbaar superieure kwaliteit van zijn vouwfiets. De man vertelde onder andere dat hij zijn  oogappeltje had gekocht via Marktplaats, en dat dit merk vouwfietsen zo populair was dat je er echt we snel bij moest zijn wilde je er een bemachtigen. Ook kon de man het niet laten om een demonstratie te geven van het monteren en demonteren van zijn vouwfiets. Intussen leek het interesseniveau van de twee lunchende dames tot een minimum gedaald.

Toen de man vertrok kwam er een brandende vraag in me op namelijk, zou deze man in een vorig leven fietsenmaker geweest zijn?  Ik vind het ergens wel aandoenlijk om te zien hoe deze man er bij komt om ongevraagd een soort verkooppraatje te gaan houden over een vouwfiets, Misschien is het een tip voor meneer om een baantje te zoeken bij de plaatselijke fietsenmaker!

One Reply to “Fietsenverkoop”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *