Meningen

Meningen

 

Soms kan ik me er erg over verwonderen, de bijna oneindige drang van mensen om hun mening te verkondigen. Uiteraard mag iedereen zijn mening uiteen, daarom bestaat er notabene zoiets als vrijheid van meningsuiting. Wat ik mij echter wel eens afvraag is of mensen elkaars mening wel respecteren.

Nederland is een vrij land, waarin iemand moet kunnen leven zoals hij of zij wil. Dat is tenminste wat we als Nederlanders allemaal graag willen. Om dit te kunnen bereiken lijkt het mij essentieel dat we naar elkaar luisteren, en respect hebben voor elkaars gevoelens en denkwijze.

Ik ben voorstander van het uiten van je mening of gevoel. Wat ik alleen moeilijk kan volgen, is de drang van mensen om de mening die zij koesteren op te dringen aan anderen, en daardoor in bepaalde gevallen geen respect te hebben voor de mening van de ander. Alsof deze eigen mening geen mening is maar een vaststaand feit. Een feit waar niemand aan mag komen.

Dit soort gedrag zou er uiteindelijk voor kunnen zorgen dat mensen kwaad worden. Kwaad omdat ze niet worden gehoord of gerespecteerd. Waarom  is het voor de mens zo ongelofelijk ingewikkeld om te luisteren naar wat een ander te vertellen heeft, zonder meteen te oordelen of te reageren? Dat is iets wat ik niet goed kan begrijpen. Maak iets moois van je eigen leven, maar probeer anderen niet continu te beïnvloeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *