Mag ik hem aaien?

Mag ik hem aaien?

Ik heb een hele goede vriend. Zijn naam is Yukan. Yukan is mijn hulphond. Samen met hem ga ik overal naartoe. Hij opent letterlijk deuren die anders gesloten blijven.

Nu weet ik niet of het algemeen bekend is, maar deze hulphonden mogen door andere mensen niet aangehaald worden. Ze hebben dan ook een speciaal dekje waarop dit staat aangegeven.

Het hilarische is echter dat als ik hem dit dekje niet omdoe,  hij veel minder aandacht krijgt van andere mensen dan wanneer hij hem wel draagt. Dit is toch zeker wel opmerkelijk te noemen. Blijkbaar voelen mensen een bepaalde drang om mijn, overigens zeer schattige Goldendoodle te aaien wanneer het heel duidelijk is dat dit niet de bedoeling is.

Laten we dit gegeven eens in een ander perspectief plaatsen. Het lijkt mij wel een leuke aanleiding voor een experiment. Stel dat we opeens besluiten dat het niet meer strafbaar is om een diefstal te plegen, zouden er dan ook minder diefstallen worden gepleegd? Gewoon omdat het nu wel mag en de kik van het iets doen wat niet mag verdwijnt? Ik kan niet wachten op de uitkomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *