Terug van weggeweest

Terug van weggeweest

 

Beste lezers,

Na een hele lange pauze heb ik besloten om weer te gaan schrijven. De afgelopen tijd was erg druk, waardoor het bloggen een beetje op een zijspoor kwam te staan. Maar niet getreurd zoals de titel al zegt we zijn terug van weggeweest!

Dit verhaal begint in de plaatselijke supermarkt. Ik kom vaak in deze supermarkt voor mijn dagelijkse boodschappen. Als rolstoelgebruiker ben je soms genoodzaakt om je letterlijk in rare bochten te wringen, om zo je dagelijkse boodschappen te bemachtigen. Deze supermarkten zijn namelijk gebouwd en ingedeeld door en voor de lopende medemens. Of dit een goede of een slechte zaak is laat ik in het midden, wat mij soms echter wel kan verbazen is de wijze waarop mensen zich kunnen opstellen.

Tijdens één van mijn tochten door deze supermarkt, werd ik aangesproken door een oudere meneer in een scootmobiel. “Kan je niet uitkijken!” Op mijn vraag waarvoor ik moest uitkijken, kreeg ik het antwoord dat ik hem de weg zou hebben afgesneden. Ik ben hierover niet de discussie aangegaan. Wel kwam er een vraag in me op.

Soms als je met oudere mensen in gesprek bent dan hebben ze het erover dat de jeugd geen respect meer heeft voor ouderen. Als ik echter zoiets als dit meemaak denk ik bij mezelf: hebben die mensen nog wel respect voor andere mensen? Laten we elkaar toch in onze waarden laten, en niet constant op elkaar letten en elke kleine activiteit van de ander ter discussie stellen. Als ik eerlijk ben vind ik het eigenlijk ook heel zielig dat mensen zoals de man in de supermarkt zoveel zeiken. Je moet dan toch eigenlijk weinig om handen hebben in je leven. Wat vinden jullie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *