Het verhaal achter CBD olie

Het verhaal achter CBD olie

Beste lezers

Sinds een aantal maanden gebruik ik CBD olie. Dit is onder andere om pijnklachten die worden veroorzaakt door spasmes te verminderen. In de periode dat ik CBD olie gebruik ben ik erachter gekomen, dat er veel misverstanden bestaan over wat CBD olie is, wat het doet en of het legaal is.

Daarom zal ik in dit artikel aan de hand van een aantal vragen Heel kort uitleggen wat CBD olie precies is en hoe het werkt.

Wat is de CBD olie?
CBD is een cannabidiol (een stof die wordt onttrokken uit de hennepbloem). Deze stof zit verstopt in blaadjes die groeien op hennepbloemen. Wanneer je deze bloemen voor korte tijd in de alcohol laat weken en de alcohol daarna laat verdampen blijft er een kleverige substantie over. In deze substantie zit bijna alleen maar CBD over. Deze stof wordt meestal aangelengd met olijfolie of hennepolie zo dat er een vloeibare olie ontstaat.

Wat doet CBD Olie?
CBD olie wordt ingezet bij allerlei ziektes en pijnklachten. Ook ervaren veel mensen dat ze rustiger worden naar het gebruik van CBD. Ook is in de loop der tijd duidelijk geworden dat CBD olie een goede ondersteunende werking heeft bij het helpen van kankerpatiënten.

Wordt je stoned of high van CBD?
Nee, van CBD kun je niet stoned of high worden. Dat komt omdat CBD een stof is die niet psychoactief is. Dat wil zeggen dat de stof geen uitwerking heeft op het gedrag of de psyche van de gebruiker. Andere stoffen die uit cannabis worden gewonnen kunnen er wel voor zorgen dat je stoned wordt. Bijvoorbeeld THC.

Samenwerking CBD en THC
In ieder flesje CBD olie wat je koopt zit een heel klein beetje THC. Dit komt omdat CBD geen werking heeft zonder dat er THC bij in zit en andersom. Echter is de hoeveelheid THC zo beperkt dat de de effecten hiervan verwaarloosbaar zijn.

Is CBD olie legaal?
Ja, in Nederland en de meeste andere Europese landen is CBD olie volledig legaal. Daarom is het ook in diverse internetwinkels en drogisterijen te koop. Echter Kan CBD olie wel illegaal zijn als er een te hoge waarde aan THC in zit. In de CBD olie die in Nederland verkocht wordt bevat 0,05% THC en dit mag maximaal 0,2% zijn.

Ik hoop dat het na het lezen van dit artikel allemaal iets duidelijker is geworden voor jullie hoe het zit met CBD.

2 Replies to “Het verhaal achter CBD olie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *